Frihängande persienner

Fördelen med frihängande persienner är att de är enkla att montera. Den här typen av persienn finns i flera utföranden. Som namnet antyder placeras den frihängande inte mellan glasen som mellanglaspersienner utan hängs utanför. Den kan ändå hållas på plats med hjälp av skenor eller hänga helt fritt. Vanligaste lamellbredden är 25 mm, men det finns även 16 mm och 35 mm.

Det finns både för- och nackdelar med den här sortens persienn. Fördelen är att det går snabbt att montera, men de behöver också dammas och torkas med jämna mellanrum på grund av sin utanpåliggande placering.

Lameller i trä och aluminium

Lamellerna är vanligtvis gjorda av aluminium, men det finns också varianter i trä som dekorerar fönstren på ett trevligt sätt. Dessutom kan lamellerna konstrueras på olika sätt, exempelvis med perforeringar som släpper igenom ljus utan att blända.

Lamellstorleken på frihängande persienner kan av uppenbara skäl varieras mer än motsvarande mellanglaspersienn.

persienn

En del av inredningen

Persienner behöver inte bara fylla en praktisk funktion utan kan även fungera som en snygg inredningsdetalj.

Interiörpersienner är ofta liktydigt med träpersienner eftersom trä brukar vara förstahandsvalet för den som är ute efter estetiskt tilltalande persienner. Skillnaden gäller emellertid mer än bara materialvalet. För det mesta använder man bredare lameller för träpersienner, ofta 50 mm. Träpersienner är trots allt tänkta att synas.

Persienner i trä

Det annorlunda utförandet innebär att träpersienner som regel är frihängande och inte integrerade som mellanglaspersienner. Det gör handhavande och rengöring enkelt och hjälper även till att förenkla installationen.

Träpersienner passar utmärkt i de allra flesta miljöer – de gör sig särskilt väl i privatbostäder, men kan även med fördel användas i offentliga lokaler.

Något man behöver ha i åtanke är däremot att den här typen av persienner är mer utsatta eftersom de hänger fritt och inte är tillverkade av metall. I fuktiga utrymmen som badrum kan det därför vara bättre med persienner i aluminium.

Det finns ett stort antal varianter av träpersiennen, inklusive horisontella och vertikala modeller och många olika träslag att välja på.

persienner i trä

Välkommen att kontakta oss redan idag och få en kostnadsfri offert